ua en ru

Більше половини росіян відзначили подорожчання комунальних платежів та їжі, - опитування

Більше половини росіян відзначили подорожчання комунальних платежів та їжі, - опитування Фото: зростання цін на продукти зазначають від 60% до 77% росіян

Росіяни вважають, що темп зростання цін в цілому зараз нижче, ніж на початку року

Більше половини громадян Росії відзначили зростання цін на продукти і подорожчання комунальних послуг. Про це свідчать результати опитування, проведеного Всеросійським центром вивчення громадської думки (ВЦВГД).

"Серед громадян, які здійснюють покупки і оплачують квитанції, збільшення суми оплати за "комуналку" помітили 83%", - йдеться в повідомленні.

Згідно з опитуванням, росіяни вважають, що темп зростання цін в цілому зараз нижче, ніж на початку року. Що стосується продуктового кошика, жителі країни, в першу чергу, зазначають, що ціни зросли на м'ясо (77%) та молочні продукти (72%).

Велика частина росіян повідомила, що виросли цінники на фрукти і овочі (65%), хлібобулочні вироби (66%) і крупи і макарони (60%).

Крім цього, росіяни помітили подорожчання проїзду в громадському транспорті і відзначили, що ціни на бензин не знижуються.

Зазначимо, за даними опитування центру ЦИМЕС, близько 87% громадян Росії виступають проти рішення влади про знищення потрапили під санкції продуктів.