ua en ru

Більше половини міжнародних компаній в Україні розраховують на зростання, - Порошенко

Більше половини міжнародних компаній в Україні розраховують на зростання, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко назвав неприйнятними нинішні темпи зростання економіки України

Більш половини міжнародних компаній в Україні розраховують на своє зростання в наступному році. Про це на бізнес-форумі в Києві заявив президент України Петро Порошенко.

"Згідно з опитуванням серед міжнародних компаній, які працюють в Україні, 65% з них очікують зростання в наступному році. 40% з цих 65% - сподіваються на двозначний приріст", - заявив Порошенко.

Він також нагадав, що ВВП країни у III кварталі 2017 року виріс на 2,1%, однак назвав нинішні темпи економічного зростання неприйнятними.

Осінь 2017 року виявилася надзвичайно врожайною на реформи. Приємно, що позитивні зміни стають відчутним для бізнес-середовища. Згідно опитування серед міжнародних компаній, які працюють в Україні, 65% із них очікують зростання у наступному році. 40 % з цих 65 % - сподіваються на двозначний приріст. ВВП у третьому кварталі поточного року зріс на 2,1%. Ця позитивна тенденція не може не тішити. Але, очевидно, що такі темпи економічного зростання для нас є категорично неприйнятними. Країні, щоб стати успішною та заможною, потрібні інвестиції, зростання економіки, нові робочі місця, збільшення зарплат, надходжень до бюджету і пенсій. Це - цілі, яких можна досягти лише завдяки ефективному бізнесу.

Опубліковано Петром Порошенком 1 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше Порошенко з посиланням на дослідження Institutional Investor, які опитали менеджерів інвестиційних компаній, заявляв, що Україна є першою у списку планів на відвідування протягом наступних 12 місяців для потенційних інвесторів.

Він також підкреслив, що міжнародне рейтингове агентство Moody's поліпшило свій прогноз по Україні зі стабільного до позитивного після проведених структурних реформ.