ua en ru

Половина українців готова брати участь в акціях соціального протесту, - опитування

Половина українців готова брати участь в акціях соціального протесту, - опитування Фото: соцопитування

Брати участь в акціях протесту готові люди всіх вікових категорій

Готові брати участь в акціях соціального протесту 48,5% українців. Про це випливає з прес-релізу, опублікованого на сайті Київського міжнародного інституту соціології.

"В рамках недавнього дослідження громадської думки «Омнібус» розглядалося питання, яке стосувалося протестних настроїв український. Згідно з дослідженням 45,6% - опитаних громадян не готові брати участь у будь-яких акціях масового протесту, 5,9% - не змогли дати певної відповіді, 48,5% - готові брати участь у певних акціях протесту", - йдеться в повідомленні.

Також з опитування випливає, що в акціях протесту готові брати участь люди обох статей і будь-якої вікової категорії.

"До участі в акціях протесту високою мірою готові як чоловіки, так і жінки, усіх вікових категорій (в найменшій мірі - люди старше 70 років). Згідно з даними, можна вважати, що готовність до участі в акціях протесту фактично зростає зі зростанням рівня освіти. Найбільш активно себе можуть проявити в протестній поведінці люди з неповною вищою освітою", - випливає з прес-релізу.

Нагадаємо, раніше проводилося опитування, з якого випливає, що від окупованих територій Донбасу готові відмовитися 17% українців.