ua en ru

Майже половина росіян вважає, що президентство Трампа поліпшить відносини США і РФ, - опитування

Майже половина росіян вважає, що президентство Трампа поліпшить відносини США і РФ, - опитування Фото: Дональд Трамп переміг на виборах у США

За виборами в США стежили 24% росіян

Майже половина росіян вважає, що президентство Дональда Трампа, який переміг на виборах в США, поліпшить відносини між США та Російською Федерацією. Про це свідчать результати опитування, проведеного Всеросійським центром вивчення громадської думки (ВЦВГД).

"Після голосування у нашому суспільстві помітно зросла надія на відновлення і зміцнення російсько-американських відносин протягом президентства Трампа: якщо в жовтні ц. р. про те, що ситуація покращиться, говорили 29%, то, за даними листопадового опитування - 46%", - йдеться в повідомленні.

Так, згідно з опитуванням, за виборами в США стежили 24% росіян, ще 45% респондентів цікавилися виборчим процесом час від часу.

Також, 31% респондентів сумнівається в тому, що вибори в США пройшли чесно. Разом з тим, росіяни віддають перевагу кандидатурі Трампа (серед тих, хто стежив за виборами, 56% підтримують Трампа, 5% - за Хілларі Клінтон).

Разом з тим, 35% росіян вважають, що Трамп буде "середнім" президентом, 22% вважають, що він буде "хорошим" главою США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Трамп запропонував екс-главі розвідки США Майклу Флінну зайняти посаду радника з нацбезпеки.