ua en ru

Майже половина росіян не може назвати організатора провокацій в Криму, - опитування

Майже половина росіян не може назвати організатора провокацій в Криму, - опитування Фото: 47% росіян не знають, хто винен у провокації в Криму

67% росіян чули про провокації в Криму

Майже половина громадян Російської Федерації (РФ), 47%, не може назвати організатора провокацій в Криму. Про це свідчать результати опитування Всеросійського центру громадської думки (ВЦВГД).

Разом з тим, 37% респондентів заявили, що за провокаціями у Криму стоїть Україна, 12% вважають винуватцем події США. Думку про те, що за провокаціями у Криму стоїть Російська Федерація, підтримує 1% респондентів.


Крім того, 67% росіян чули про провокації в Криму. При цьому, рівень поінформованості вище серед людей старшого віку (83% від 60 років і старше).

Також згідно з опитуванням, 79% респондентів вважають, що влада РФ "здатна захистити" жителів Криму, тоді як 11% росіян не згодні з цією думкою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ході провокацій Росії в анексованому Криму в районі Армянська в ніч на 7 серпня під обстріл потрапив автомобіль з двома мирними жителями.