ua en ru

Половина виборців округа №65 віддали б свої голоси за Литвина, - соцопитування

Якби вибори до Верховної Ради України відбувалися в першій половині вересня, то за мажоритарною системою 51% виборців округу № 65 віддали б свій голос чинному голові Верховної Ради України Володимиру Литвину. Такі дані отримані в рамках опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) щодо визначення електоральних намірів виборців округу.

На другому місці опинився б Віталій Француз, за якого готові проголосувати 6% виборців. Кожен з інших кандидатів отримав би ще менше голосів.

Як засвідчують результати опитування, лише Литвин є загальновідомим серед населення округу - 97% жителів знають його. Набагато менш, але все ж таки досить відомим є Француз, котрого знають 44% жителів. Решту кандидатів знають не більше чверті жителів округу.

Литвин користується високою довірою населення - серед тих, хто його знає, 55% йому довіряють проти лише 9% тих, хто йому не довіряє.

Серед виборців ВО "Батьківщина" за єдиного кандидата від Об'єднаної опозиції Француза мають намір проголосувати лише 30%, а 48% віддадуть голос за Литвина. Відзначимо, що і серед тих, хто немає визначених партійних орієнтацій, а також виборців Партії регіонів, партії "Удар" і Комуністичної партії більшість голосує також за Литвина.

За партійними списками в цьому виборчому окрузі відносно найбільшу кількість голосів отримали б три партії, які мають приблизно однаковий рейтинг - ВО "Батьківщина" (13%), Партія регіонів (13%) і партія"Удар" (11%).

Опитування громадської думки населення виборчого округу №65 до якого входять м.Новоград-Волинський, Новоград-Волинський, Баранівський, Ємільчинський та Червоноармійський райони Житомирської області було проведено протягом 1-21 вересня 2012р . серед 810 респондентів віком від 18 років.

Читайте також: Для проведення екзит-полів по всім мажоритарним округам не вистачає фахівців

Нагадаємо, вибори народних депутатів України відбудуться 28 жовтня 2012 р.