ua en ru

Повноваження з реєстрації земділянок, забрані у Департаменту земресурсів КМДА, повинні бути повернуті, - Герега

Повноваження з реєстрації земельних ділянок, які були забрані у Департаменту земельних ресурсів при Київській міській державній адміністрації (КМДА), повинні бути повернуті. Про це на засіданні колегії КМДА заявила секретар Київради Галина Герега, передає кореспондент РБК-Україна.

"Київрада звернулася до Президента України, до Верховної Ради щодо ведення земельного кадастру у місті Києві. Звичайно, ці повноваження, які забрані у нашого земельного департаменту, я вважаю, що вони повинні бути повернуті. І ви знаєте, що унікальна автоматизована система ведення земельного кадастру поновлюється за кошти місцевого бюджету. Ми неодноразово висловлювали обурення цим рішенням, тому що обмежені права місцевого самоврядування", - зазначила Герега.

За її словами, на кожній сесії Київради розглядається не менше 200 рішень, які стосуються земельних договорів, і на сьогодні посвідчення отримали лише вісім договорів.

"То навіщо проводити таку копітку роботи з підготовки до пленарних засідань, в таких умовах його проводити, як потім незрозуміло, де ці рішення, які ми за тиждень після пленарного засідання допускаємо. Де вони, чому не реєструються договори?", - заявила Герега.

У свою чергу, голова КМДА Олександр Попов вважає, що зміни до законодавства, завдяки яким відбулася передача від міського департаменту до державних органів влади права реєструвати земельні ділянки, є незворотними.

"Я не думаю, що ми зможемо повернути весь механізм і політику, яка була проведена в рамках тих принципів і практики, яка є в Європейському Союзі. Цього, мабуть, не буде. Буде, перш за все, те, що ми повинні відпрацювати нормальний механізм взаємодії між відомчими структурами, які працюють на території міста і КМДА", - зазначив Попов.