ua en ru

Червоний Хрест сплатить заборгованість жителів Луганської області за електроенергію

Червоний Хрест сплатить заборгованість жителів Луганської області за електроенергію Фото: у МКЧХ закликають уряд звернути увагу на ситуацію

В організації попереджають, що мешканці Донбасу можуть залишитися без води і електрики

Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) оплатить рахунки за електрику жителів Луганської області, щоб запобігти відключення водопостачання для 600 тис. осіб. Про це повідомляє "Інтерфакс".

Гуманітарна організація пішла на цей крок, оскільки водонапірна станція в зоні АТО зупинилася більше тижня тому через відсутність електропостачання. Причиною відключення електрики стали неоплачені рахунки.

Погашення заборгованості запобіжить відключення води по обидві сторони від лінії зіткнення в Луганській області, кажуть в МКЧХ.

"Ми прийняли це безпрецедентне рішення, щоб запобігти виникненню потенційно жахливої гуманітарної ситуації", - заявив глава Червоного Хреста в Україні Алан Эшлиманн.

Представник організації також додав, що у разі бездіяльності жителі постраждалих районів зустрінуть зиму без опалення та водопостачання. Він закликав уряд визначити способи оплати поставок води з підконтрольних Києву територій в неконтрольовані райони.

Нагадаємо, в українському Кабміні повідомляли, що МКЧХ приєднається до розробки плану по відновленню Донбасу.