ua en ru

Політв'язню журналісту Семені не дозволили покинути Крим для лікування

Політв'язню журналісту Семені не дозволили покинути Крим для лікування Фото: Микола Семена (twitter.com.ua_telekritika)

ФСВП Росії відмовила журналісту Семені отримати лікування у Києві

Федеральна служба виконання покарань (ФСВП) Росії відмовила українському журналістові Миколі Семені у виїзді з анексованого Криму для проходження лікування в кардіологічній клініці Києва. Про це з посиланням на "Крим.Реалії" передає РБК-Україна.

Зазначається, що таку відповідь отримав адвокат журналіста Еміль Курбедінов.

Раніше Національна спілка журналістів України закликала українську владу і міжнародні організації докласти всіх зусиль, щоб домогтися необхідного лікування в кардіологічній клініці Києва кримського журналіста Миколи Семени.

Відповідні звернення в ОБСЄ і до російського Уповноваженого з прав людини надіслала також український омбудсмен Людмила Денісова.

Додамо, що "суд" в Сімферополі у вересні 2017 року призначив Семені покарання у вигляді 2,5 років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю на три роки.

Уже 18 грудня в окупованому РФ Криму пом'якшили вирок українському журналісту Миколі Семені в частині додаткового покарання. Йдеться про заборону займатися публічною діяльністю на 2 роки, а не три, як було раніше у попередньому рішенні суду.

Кримський журналіст Семена звинувачується російською владою в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. У квітні 2016 року в його будинку ФСБ Росії провела обшук, а в травні того ж року йому було пред'явлено офіційне звинувачення.

Нагадаємо, 29 вересня 2018 Європейський суд з прав людини зареєстрував скаргу кримського журналіста Миколи Семени і його захисника Олександра Попкова на вирок "суду" в Сімферополі, який засудив журналіста на 2 з половиною роки ув'язнення умовно із забороною займатися публічною діяльністю.