ua en ru

Політв'язня РФ Кольченко випустили з штрафного ізолятора

Політв'язня РФ Кольченко випустили з штрафного ізолятора Фото: Олександр Кольченко (wikipedia.org)

Покарання пов'язане із зміною режиму в колонії

Політв'язень РФ, українець Олександр Кольченко провів 13 днів у штрафному ізоляторі російської колонії в місті Копейськ. Про це в Facebook повідомляє "Кримська правозахисна група".

Зокрема, на думку правозахисниці Тетяни Щур, чергове покарання українського політв'язня було пов'язано із зміною режиму в колонії у зв'язку з інавгурацією президента РФ і травневими святами.

Відзначимо, в ШІЗО Кольченко потрапляє вже втретє протягом 2018 року.

Політичний в'язень, українець Олександр Кольченко 13 діб провів у ШІЗО російської колонії міста Копейська. Про...

Опубліковано Crimean Human Rights Group 12 травня 2018 р.

Раніше Олександра Кольченко відправили на 13 діб в ШІЗО. Про додаткове покарання стало відомо 16 березня, коли до Кольченко прийшов адвокат. В ШІЗО Кольченко відправили за нібито пересування без охорони туди, куди інші мають вільний доступ.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, на Новий рік Олександр Кольченко відсидів 10 діб в ШІЗО за "порушення форми одягу", тому що не пришив бирку з прізвищем на одяг, що тимчасово замінює випраний до свята бушлат. Крім того, українському політв'язню Олександр Кольченко в лікарні російського Челябінська поставили діагноз аритмія. Позаплановий огляд Кольченко в лікарні Челябінська тривав 10 днів.