ua en ru

Політв'язня Клиха відвідав український консул

Політв'язня Клиха відвідав український консул Фото: в'язниця, в якій утримується засуджений українець Клих (фото адвоката Іллі Новікова)

Раніше до засудженого українця допустили адвокатів

Український консул відвідав засудженого в Росії українця Станіслава Клиха, який відбуває покарання у Верхнеуральске Челябінської області. Про це повідомив у Twitter його адвокат Ілля Новіков.

"Червоні номери "146" в челябінській глибинці. Це український консул приїхав в верхньоуральськ в'язницю провідати Станіслава Клиха", – написав він.

Також Новіков розповів про свій візит до засудженого. За його словами, стан Станіслава трохи покращилося, проте "говорить він ще бессвязнее, ніж раніше, і зовсім не може утримувати увагу на одній темі". Крім того, адвокат отримав виписку з історії хвороби Клыха, в якій очікувано було вказано, що у в'язня "скарг немає".

"За запитом консульства видали виписку з історії хвороби, вони в тюрмах завжди такі, що нічого незрозуміло, і скарг немає", – зазначив він.

Нагадаємо, вчора, 6 лютого, до засудженого українцю Станіславу Клиху допустили одного з адвокатів, Романа Качанова.

Після свого візиту правозахисник висловив серйозні побоювання щодо психічного здоров'я Клыха і відзначив численні пошкодження шкірних покривів свого підзахисного, схожі на сліди тортур.