ua en ru

У Росії до політв'язня українця Клиха пустили адвоката

У Росії до політв'язня українця Клиха пустили адвоката Фото: Станіслав Клих (facebook.com/Tatiana Shchur)

Станіслав Клих почувається задовільно, одак йому потрібна психологічна допомога

До ув’язненого з політичних мотивів українця Станіслава Клыха, який відбуває покарання у в'язниці Т-1 міста Верхнєуральска (Челябінська область) допустили адвоката. Про це повідомила російська правозахисниця Тетяна Щур у Facebook.

"31 січня 2018 року адвокат політв'язня Станіслава Клиха Роман Качанов відвідав. Роман Качанов - перша за останні роки людина, яка потиснула руку Станіславу. До нього всі відвідувачі, крім мами, звичайно, спілкувалися з ним тільки через скло", - написала Щур.

Вона розповіла, що доступ адвоката до Клиха оформлявся протягом години, а спілкування тривало 3 години.

За інформацією правозахисниці, в’язень почувається задовільно, "тільки постійно болять ноги".

Водночас у адвоката виникли серйозні побоювання щодо психічного здоров'я Клиха.

"Незважаючи на спокійну і виразну мову, зміст її викликав у адвоката серйозне занепокоєння, особливо після розмови з мамою Станіслава. Розповіді Станіслава про події його "мирного життя" дуже схожі на нав'язливе марення", - зазначила правозахисниця.

Качанов також сфотографував вже загоєні численні глибокі пошкодження шкірних покривів на різних частинах тіла і, на його думку, вони нагадують сліди тортур.

Під час візиту адвоката Клих написав низку заяв, у тому числі й прохання про зустріч із психологом.

ВІЗИТ АДВОКАТА-ПРАВОЗАХИСНИКА ДО З.КЛЫХУ 31 січня 2018 року адвокат Роман Качанов відвідав у в'язниці Т-1 р. Верхнеуральска ...

Опубліковано Tatiana Shchur 4 лютого 2018 р.

Нагадаємо, у грудні Російська Федерація відмовила Україні у видачі політв'язнів Станіслава Клиха, Миколи Карпюка та Олексія Чирнія.