ua en ru

Політв'язня Чапуха з СІЗО відвезли до лікарні, - адвокат

Політв'язня Чапуха з СІЗО відвезли до лікарні, - адвокат Фото: Асан Чапух (youtube.com/Крым.Реалии)

Адвокат продовжує знайомитися з матеріалами кримінальної справи щодо Асана Чапуха

Ув'язнений кримськотатарський активіст Асан Чапух, який раніше оголошував голодування з вимогою надання йому медичної допомоги, доставлений із СІЗО до 7-ї міської лікарні Сімферополя. Про це у Facebook повідомляє адвокат Айдер Азаматов.

За його словами, в даний момент його підзахисний перебуває в 7-ій міській лікарні у відділенні неврології, і "скільки він там пробуде, поки не відомо".

"Нарешті Чапуха Асана Енверовича вивезли до лікарні для лікування. Сподіваюся, що лікарі допоможуть йому і його здоров'я відновлять", - повідомив Азаматов.

Політв'язня Чапуха з СІЗО відвезли до лікарні, - адвокат

Також адвокат додав, що у даний час він продовжує знайомитися з матеріалами кримінальної справи щодо Асана Чапуха і поки стан його здоров'я не покращиться, слідчі дії не проводитимуться.

Нагадаємо, раніше кримськотатарський активіст Асан Чапух, фігурант "справи Веджіє Кашка", 15 вересня 2018 оголошував голодування з вимогою до медсанчастини СІЗО Сімферополя надати йому негайну медичну допомогу.

В свою чергу Міністерство закордонних справ заявило про тортури з боку окупаційної влади Криму щодо ув'язненого Чапуха.

У МЗС висловили протест Росії та висунули вимогу негайно звільнити Асана Чапуха та інших понад 70 громадян України, яких незаконно переслідують на території Росії та в окупованому нею Криму.