ua en ru

Поліція завела справу за наругу над польськими пам'ятниками під Львовом

Поліція завела справу за наругу над польськими пам'ятниками під Львовом Фото: пофарбовані памятники у селі Підкамінь

Дії зловмисників кваліфіковано слідчими як хуліганство

За фактами розмалювання польських пам'ятників у Львівській області поліція відкрила кримінальні провадження. Дії зловмисників кваліфіковано слідчими як хуліганство, повідомляє прес-служба обласної поліції.

"12 березня працівники Бродівського відділення поліції отримали інформацію з соціальних мереж про те, що вночі у селі Підкамінь невідомі зловмисники облили червоною фарбою та нанесли провокаційні написи на пам’ятник загиблим у часи Другої світової війни. На місці події працювала слідчо-оперативна група. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 КК (хуліганство)", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що за такою ж статтею Кримінального кодексу відкрили провадження працівники Франківського відділу поліції.

"11 березня невідомі зловмисники облили фарбою та нанесли провокаційні написи на пам’ятник розстріляним польським професорам на Вулецьких пагорбах у Львові. Обидва пам’ятники вже відчищено, пошкоджень на них не виявлено", - доповіли в поліції.

Наразі правоохоронці вживають заходів, аби встановити осіб, причетних до скоєння правопорушень. Проводяться слідчі дії.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві закордонних справ України заявили, що наруга над пам'ятниками загиблим полякам у селі Підкамінь Львівської області виглядає настільки зухвалою, що може свідчити про втручання третьої країни, якій протистоять одночасно Україна і Польща.