ua en ru

Поліція зафіксувала факти агітації в Луганській області в "день тиші"

Поліція зафіксувала факти агітації в Луганській області в "день тиші" Фото: підроблені грошові купюри

Жителям підкидують конверти з ксерокопіями грошових купюр та агітаційними матеріалами

У так званий "день тиші" перед довиборами в парламент у Біловодському та Новопсковському районах Луганської області жителям підкидують конверти з ксерокопіями грошових купюр та агітаційними матеріалами одного з кандидатів у народні депутати. Про це повідомляє прес-служба ГУНП в області.

Зазначено, що 16 липня о 09:45 до чергової частини Біловодського відділу поліції надійшло повідомлення від 73-річної жительки смт. Біловодськ про те, що на подвір’ї свого будинку вона виявила конверти з грошима та агітаційними матеріалами кандидата від однієї з політичних партій.

"Встановлено, що невідома особа підкинула на подвір’я її будинку конверт із написом "Политическая партия ХХХ. Человек слова - ХХХ. Луганщина - ХХХ", в якому знаходились календар на 2016 рік із аналогічним написом та ксерокопія грошової купюри номіналом 200 гривень", - йдеться в повідомленні.


За даними поліції, аналогічна ситуація зафіксована й у Новопськовському районі, де мешканці вранці на подвір’ї свого будинку виявляли конверти з ксерокопіями грошових купюр номіналом 200 і 100 гривень та агітаційними матеріалами (по вул. Богдана Хмельницького 15 конвертів).

Ці факти внесено до ЄРДР та кваліфіковано за ч. 1 ст. 199 КК (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні 16 липня настав "день тиші" перед довиборами в Раду, які пройдуть у неділю, 17 липня, у семи регіонах країни.