ua en ru

Поліція затримали завгоспа колишнього "міністра оборони ДНР" Гіркіна

Поліція затримали завгоспа колишнього "міністра оборони ДНР" Гіркіна Фото: поліція

Бойовику загрожує до 8 років позбавлення волі

Поліція затримали у Слов'янську (Донецька область) завгоспа колишнього "міністра оборони ДНР" Гіркіна (Стрєлкова). Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції у Донецькій області.

"Затриманий з позивним "Дід" брав активну участь у незаконному озброєному формуванні та перебував на посаді заступника Гіркіна (Стрєлкова) з адміністративно-господарської частини в період окупації Слов'янська. Після звільнення міста від бандформувань чоловік сховав зброю, яка була у нього та його підлеглих на озброєнні, та виїхав до РФ. Як тільки утікач повернувся додому, одразу був затриманий правоохоронцями", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, в підпорядкуванні "Діда" було 15 людей: слюсарі, сантехніки, електрики, теслярі та інші. Окрім ремонтних робіт на замовлення окупантів, вони здійснювали незаконний догляд громадян та транспорту.

"На озброєнні у затриманого був пістолет "Макарова" з боєприпасами до нього, а також на його ім'я було виписано посвідчення "стрілка" так званої ДНР", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України. Фігуранту загрожує до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Служба безпеки України (СБУ) в Слов'янську (Донецька область) затримала одного з ватажків терористів, який в 2014 році захоплював місто.