ua en ru

СБУ в Слов'янську затримала одного з учасників захоплення міста в 2014 році

СБУ в Слов'янську затримала одного з учасників захоплення міста в 2014 році Фото: СБУ

Бойовик ДНР в квітні 2014 року штурмував Слов'янський міськвідділ міліції та інші будівлі органів влади

Служба безпеки України (СБУ) в Слов'янську (Донецька область) затримала одного з ватажків терористів, який в 2014 році захоплював місто. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Активний учасник терористичної організації "ДНР" у квітні минулого року в складі першої озброєної групи російських найманців і місцевого криміналітету штурмував Слов'янський міськвідділ міліції та інші будівлі органів влади. Протягом квітня-липня керував бандитами, які скоювали злочини в місті. Після звільнення Слов'янська від терористів разом з незаконними збройними угрупованнями бойовиків Гиркина і Пономарьова втік в Донецьк", - йдеться в повідомленні.

Нещодавно затриманий таємно повернувся в місто, переховувався від правоохоронців, однак був затриманий співробітниками Управління СБУ в Донецькій області.

Нагадаємо, Служба безпеки України спільно з поліцією, Нацгвардією та Збройних сил України провела спецоперацію щодо запобігання теракту на теплових електростанціях в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

"Правоохоронці поспілкувалися майже з п'ятдесятьма жителями цих населених пунктів, які знаходяться неподалік від лінії розмежування. За результатами операції співробітники спецслужби затримали трьох осіб, причетних до діяльності незаконних збройних формувань бойовиків", - йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.