ua en ru

Поліція затримала таксиста Uber, який влаштував смертельну аварію в Києві

Поліція затримала таксиста Uber, який влаштував смертельну аварію в Києві Фото: аварія таксі Uber (kyiv.npu.gov.ua)

Водій таксі був за кермом нетверезим

Поліція Києва затримала водія служби пасажирских перевезень Uber, який потрапив у смертельну дорожно-транспортну пригоду (ДТП), внаслідок якої загинув пасажир. Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на відділ комунікації поліції Києва.

У поліції повідомили, що за результатами тесту, 32-річний чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння (2,38 проміле). Пасажир автомобіля помер у лікарні.

Аварія сталася 7 жовтня близько 3:50 на перехресті проспекту Гагаріна та бульвару Верховної ради. Як встановили слідчі, автомобіль Skoda Fabia рухався проспектом Юрія Гагаріна зі сторони Дарницької площі в напрямку вулиці Гната Хоткевича. На заокругленій проїзній частині він виїхав на бордюр, проїхав по газону та зіткнувся з електроопорою.

"54-річний чоловік, який перебував на передньому пасажирському сидінні, отримав тяжкі травми і помер у лікарні. Водію автомобіля надали необхідну медичну допомогу у лікарні, а після цього поліцейські доставили його на місце автопригоди", - зазначили у поліції.

Водія затримали та відкрили кримінальне провадження. Слідчі звертаються до суду із клопотанням щодо його арешту.

"Правоохоронці призначають судові експертизи та інші слідчі дії для встановлення механізму та причин автопригоди", - додали у поліції Києва.

Фото: аварія таксі Uber (kyiv.npu.gov.ua)

Нагадаємо, раніше Styler.rbc.ua повідомляв, що за словами випадкових свідків ДТП, близько 3:40 Skoda на великій швидкості рухалася від Дарницької площі в бік станції метро Чернігівська. Автомобіль був єдиним на цій ділянці дороги, але, з невідомих причин, машина вилетіла з траси і на повному ходу врізалася в стовп.

Додамо, Патрульна поліція України оприлюднила список трас, на яких з 8 жовтня розпочнеться контроль швидкісного режиму із застосуванням радара TruCam.