ua en ru

Поліція затримала екс-бійців АТО за серію тяжких злочинів на Донбасі

Поліція затримала екс-бійців АТО за серію тяжких злочинів на Донбасі Фото: вилучений у членів ОЗУ арсенал зброї

Колишні бійці добробата займалися розбоєм, викраденням і угоном автомобілів

Поліція затримала і роззброїла злочинну групу, на рахунку якої майже 30 тяжких злочинів в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Національної поліції в Донецькій області.

Повідомляється, що поліція розслідує справу, в якому об'єднані майже 30 тяжких злочинів, скоєних з серпня по листопад 2014 року на території Добропілля, Українська, Селидового та Гірника Донецької області.

На сьогодні встановлені особистості 6 причетних до злочинів - жителі Запорізької, Дніпропетровської, Одеської, Сумської та Івано-Франківської областей у віці від 30 до 45 років, які з липня 2014 року деякий час перебували у лавах одного з добровольчих батальйонів і перебували в зоні АТО.

"Протягом останніх двох тижнів було затримано 5 осіб, які в даний час заарештовані, ще один - перебуває в розшуку", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що за місцем проживання затриманих (за межами Донецької області) вилучено зброю та боєприпаси, а також велику кількість викрадених ювелірних виробів, комп'ютерної техніки та інших цінностей.

Також встановлені автомобілі, якими заволоділи учасники злочинної групи. На сьогодні вилучено 7 машин, 3 з яких зловмисники встигли продати в інші області України.

Досудове розслідування триває. Злочинна діяльність фігурантів відразу підпадає під декілька статей Кримінального кодексу України: ст. 146 "Незаконне позбавлення волі або викрадення людини", ст. 289 "Незаконне заволодіння транспортним засобом", ст. 187 "Розбій", ст. 189 "Вимагання".

Нагадаємо, в Луганській обл. затримано поліцейського, завербованого ФСБ.