ua en ru

В Луганській обл. затримано поліцейський, завербований ФСБ

В Луганській обл. затримано поліцейський, завербований ФСБ Фото: СБУ

Під час обшуків співробітники СБУ вилучили докази роботи майора на російські спецслужби

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України викрили старшого інспектора одного з підрозділів Головного Управління Національної поліції України в Луганській області, що працював на російську спецслужбу. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Правоохоронець у 2014 році в особистих справах і без відома керівництва виїжджав до тимчасово окупованій терористами території. У Луганську майора поліції завербували представники російського ФСБ. Російська спецслужба почала активно використовувати старшого інспектора з осені 2015 року", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронець зібрав і передав ФСБ інформацію про співробітників підрозділів поліції, транспортні засоби, розміщення блокпостів в зоні проведення антитерористичної операції і ряд службових документів, у тому числі з грифом "секретно". Також він пересилав відомості по електронній пошті зі службових та домашнього комп'ютера.

Під час обшуків, які проводяться спільно з прокуратурою, співробітники спецслужби вилучили докази роботи майора ФСБ.
Слідчими СБ України порушено кримінальну виробництво за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Вирішується питання про обрання поліцейському запобіжного заходу.

Тривають оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, в листопаді 2015 року у Луганській області затримано жителя одного з селищ Білокуракінського району, представники російських спецслужб намагалися використовувати розвідувальної діяльності проти України.