ua en ru

Поліція затримала 50 зловмисників, які намагалися захопити підприємство під Києвом

Поліція затримала 50 зловмисників, які намагалися захопити підприємство під Києвом Фото: поліція

Досудове розслідування триває

Поліція затримала 50 зловмисників, які 7 жовтня 2016 року намагалися захопити підприємство ТОВ "ЮТЕМ Інженіринг" в місті Буча (Київська область). Про це йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції у Київській області.

"7 жовтня в м. Буча відбулася спроба силового захоплення підприємства ТОВ "ЮТЕМ Інженірінг". Поліцейські затримали молодих людей спортивної статури, які проникли на територію і заблокували роботу організації", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, зловмисники заблокували прохід і не допускали до роботи персонал. При спробі робочих потрапити в приміщення, почали застосовувати фізичну силу, відштовхували і били їх по ногах.

"В цей час працівники виконавчої служби виконували примусове рішення суду про стягнення заборгованості на суму 5 млн гривень і рішення адміністративного суду про зміну керівництва даного підприємства", - йдеться в повідомленні.

В результаті операції правоохоронців було затримано 50 осіб - жителів столичного регіону та Чернігівської області. В одного з них вилучено пристрій для відстрілу набоїв з гумовими кулями і ніж.

Зловмисники заявили, що перебували на території підприємства оскільки приїхали влаштовуватися на роботу.

"У ході розслідування вже встановлено використання ряду підроблених документів, які виготовлялися спеціально для винесення судом завідомо неправомірних рішень. Дані факти задокументовані і кваліфіковані як виготовлення і використання підроблених документів", - йдеться в повідомленні.

За даним фактом слідчими Ірпінського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 206 (протидія законній господарській діяльності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 3 тисяч до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під Києвом правоохоронці затримали групу викрадачів людей.