ua en ru

Нацполіція затримала 5 злочинців за розбій в 11 областях

Нацполіція затримала 5 злочинців за розбій в 11 областях Фото: Троян повідомив про затримання членів злочинного угруповання

Злочинне угрупування, що скоювало напади на автомобілістів в нічний час

Національна поліція затримала 5 членів злочинного угруповання за підозрою в нападі на водіїв за 11 областях України. Про це на брифінгу повідомив перший заступник начальника Нацполиции начальник кримінальної поліції Вадим Троян, передає кореспондент РБК-Україна.

"Поліція затримала 5 членів злочинного угруповання за розбій. Все в угрупованні 8 осіб", - повідомив Троян.

координував Діяльність злочинців "злодій в законі" Георгій Лобдженидзе, відомий на прізвисько "Куцу". Очолював і брав безпосередню участь у розбійних нападах кримінальний авторитет Іраклі Ткебучава.

"Всього наслідок проходить по 46 епізодами, що стався в 11 областях України", - додав начальник кримінальної поліції.

Злочинці діяли на автошляхах Рівненської, Львівської, Волинської, Івано-Франківської, Тернопільської, Житомирської, Київської, Черкаської, Чернівецької, Хмельницької, Миколаївської, Вінницької та Одеської областей.

затримані нападали на водіїв близько автозаправних станцій

Фото: затримані нападали на водіїв близько автозаправних станцій

За його словами, напади відбувалися на автомобілістів у нічний час біля автозаправних станцій. Злочинці шкодили колеса автомобіля, битою вибивали скло і забирали у безпомічних водіїв гроші, телефони, планшети та інше.

"В основному напади відбулися в травні. 3 людини були затримані Рівненської обласної поліцією, ще 1 - Сумської обласної поліцією і 1 - Донецької. Останній затриманий був арештований судом з можливістю внесення застави", - розповів Троян.

Він додав, що затриманим інкримінується членство у злочинному угрупованні та розбійний напад.

Також, Троян повідомив, що правоохоронці мають фактами про зв'язки членів ОЗГ з терористичними організаціями "ДНР" і "ЛНР".

БакланівБританГриценюкАлієв

Фото: затримані учасники злочинного угруповання

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Нацполиция і СБУ перекрили найбільший канал поставок на окуповану територію Донбасу.