ua en ru

Поліція взяла під посилену охорону Осмаєва й Окуєву після замаху

Поліція взяла під посилену охорону Осмаєва й Окуєву після замаху Фото: Адам Осмаєв та Аміна Окуєва

Усім учасникам кримінального провадження надана посилена охорона

Після спроби замаху добровольці антитерористичної операції Адам Осмаєв та Аміна Окуєва перебувають під посиленою охороною правоохоронців. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції у м. Київ.

"Усім учасникам кримінального провадження для забезпечення їхньої безпеки надана посилена охорона, яку здійснюють підрозділи МВС", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зауважили, що, незважаючи на це, люди, які не мають жодного відношення до слідства, поширюють у мережі інтернет повідомлення із закликами долучитися до забезпечення охорони добровольців.

"Інформуємо: поліція Києва не потребує будь-чиєї допомоги у забезпеченні безпеки всіх учасників кримінального провадження. Водночас наголошуємо: людей, які з'являтимуться біля охоронюваних осіб і які не мають відношення до їхнього лікування та проведення слідчих дій, негайно доставлятимуть до управлінь поліції, де після проведення перевірки їхнім діям буде надана правова оцінка", - попередили в поліції.

Там також попросили дотримуватися встановлених у таких випадках норм законодавства, аби уникнути будь-яких непорозумінь.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що чоловікові, який намагався вбити добровольців АТО - командира добровольчого батальйону ім. Джохара Дудаєва - Адама Осмаєва та його дружину Аміну Окуєву, оголошено про підозру.