ua en ru

Поліція взяла під охорону території складів в Сватово через виявлення боєприпасів, що не розірвалися

Поліція взяла під охорону території складів в Сватово через виявлення боєприпасів, що не розірвалися Фото: Сватове

Поліція взяла територію під охорону, щоб не допустити проникнення туди місцевих жителів і "мисливців" за металом

Поліція взяла під охорону території колишніх складів ракетно-артилерійського озброєння в Сватово (Луганська область) через виявлення боєприпасів, що не розірвалися. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції у Луганській області.

"Сьогодні в місті Сватово питання безпеки стоїть дуже гостро. На території колишніх складів ракетно-артилерійського озброєння небезпечно, тому, що там залишилося багато боєприпасів. Поліцейські з власної ініціативи прийняли територію під охорону, щоб не допустити туди проникнення місцевих жителів і "мисливців" за металом", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, з моменту вибуху на складі боєприпасів в Сватово пройшло вже більше трьох місяців.

"Сотні саперів і військовослужбовців працювали над тим, щоб ліквідувати наслідки цієї трагедії. Вони прочісували поля, дороги, околиці міста. Начебто все зачистили, всі боєприпаси, що не розірвалися, знешкодили. Зійшов сніг, і стала очевидною страшна картина. На території складів під уламками розірвалися снаряди, міни та інші боєприпаси. Все це загрожує життю і здоров'ю місцевого населення", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 29 жовтня, близько 19:45 на території складу боєприпасів об'єднаного польового складу Збройних сил України під Сватово Луганської області сталася пожежа, через яку почали вибухати снаряди і розлітатися по місту.