ua en ru

Поліція порушила справу за фактом вибуху на шахті в Донецькій області

Поліція порушила справу за фактом вибуху на шахті в Донецькій області Фото: шахта (Pixabаy)

На момент вибуху на аварійній ділянці знаходилось 37 працівників, 8 з яких отримали травми

Поліція порушила справу за фактом вибуху на шахті в Донецькій області (шахтоуправління "Покровське"). Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Донецької області.

"У понеділок, 22 січня, до поліції надійшло повідомлення від гірничого диспетчера ПАТ "ШУ "Покровське" про те, що о 15:45 на шахті під час ведення робіт з виїмки кам’яного вугілля стався спалах метано-повітряної суміші. Дані за вказаним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 272 КК України (порушення правил безпеки під час робіт з підвищеною небезпекою)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на момент вибуху на аварійній ділянці знаходилось 37 працівників, 8 з яких отримали травми різного характеру. Наразі з опіками різного ступеню гірники перебувають у лікарні.

Повідомляється, що досудове розслідування за фактом вибуху на шахті в Донецькій області проводять органи поліції під процесуальним керівництвом Красноармійської місцевої прокуратури.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що для встановлення причини вибуху на шахті в Донецькій області (на шахтоуправлінні "Покровське") створена комісія.