ua en ru

Поліція порушила справу за фактом сутичок в КМДА

Поліція порушила справу за фактом сутичок в КМДА Фото: мітинг підприємців у Києві закінчився перемогою та кримінальною справою

Більше 50 чоловік затримані в ході акції протесту

Поліція порушила кримінальну справу за фактом сьогоднішніх зіткнень в будівлі Київської міської державної адміністрації, затримано більше 50 осіб. Про це йдеться в повідомленні прес-служби поліції Києва.

Повідомляється, що в чергову частину надійшло п'ять повідомлень від медиків про постраждалих у результаті зіткнень в КМДА. Серед постраждалих є депутати і працівник поліції охорони.


"З місця події в Шевченківське управління поліції доставили більше п'ятдесяти громадян. Правоохоронці встановлюють їхні анкетні дані. За фактом зіткнення розпочато кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше під Київрадою близько 200 осіб протестували проти заборони продажу алкоголю в МАФах. В результаті КМДА перенесла заборона алкоголю в кіосках на 1 вересня.

За даними поліції, активісти намагалися увійти в КМДА, в результаті між ними і охоронцями пройшли зіткнення. Мітингувальники також перекривали Хрещатик. Під час мітингу біля КМДА пізніше сталася чергова сутичка, при якій постраждав співробітник охорони.