ua en ru

Поліція порушила справу за фактом знесення пам'ятника комуністу Петровському в Дніпропетровську

Поліція порушила справу за фактом знесення пам'ятника комуністу Петровському в Дніпропетровську Фото: демонтаж пам'ятника комуністу Петровському

В акції брали участь понад 200 активістів

Поліція порушила справу за фактом знесення пам'ятника комуністу Петровському в Дніпропетровську. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області.

Наголошується, що в акції брали участь понад 200 активістів.

"За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. ст 2. 298 Кримінального кодексу України (незаконне проведення пошукових робіт на об'єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3-х років, або позбавлення волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років або без такого. Під час слідства буде встановлено роль кожного учасника заходу", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, вчора, 29 січня 2016 року, о 21:00 на Привокзальній площі в Кіровському районі м. Дніпропетровська був пошкоджений пам'ятник Г. І. Петровському.