ua en ru

Поліція склала протокол на одного з керівників НАЗК за корупційне порушення

Поліція склала протокол на одного з керівників НАЗК за корупційне порушення Фото: Руслан Радецький

Радецький відмовив у перевірці декларації судді, який раніше виправдав його

Поліція склала адміністративний протокол за порушення норм антикорупційного законодавства на заступника голови Національного агентства з питань запобігання корупції Руслана Радецького, передає ZIK з посиланням на речника МВС Артема Шевченка.

"Співробітники Департаменту економічних злочинів Нацполіції за погодженням з ГПУ, а також за матеріалами, які прийшли з самого НАЗК, склали на члена агентства Руслана Радецького адміністративний протокол за порушення норм корупційного законодавства", - зазначив Шевченко.

За його словами, Радецький порушив статтю 28 закону "Про запобігання корупції".

"Радецький не повідомив НАЗК про конфлікт інтересів, коли розглядав лист ГПУ, а в подальшому погодив проект рішення про відмову у повній перевірці декларацій за 2015-2016 роки одного з суддів Печерського районного суду міста Києва. Конфлікт інтересів полягав у тому, що саме цей суддя розглядав одну адміністративну справу стосовно Руслана Радецького і визнав своїм рішенням члена НАЗК невинним", - додав Шевченко.

Нагадаємо, напередодні Радецький заявив, що глава НАЗК Наталія Корчак вже втретє заблокувала початок перевірки е-декларацій.