ua en ru

Поліція склала 8 адмінпротоколів і завела 2 справи біля дипустанов РФ

Поліція склала 8 адмінпротоколів і завела 2 справи біля дипустанов РФ Фото: сутички під російським посольством у Києві

В Одесі правоохоронці затримали 6 осіб, у Києві - 4

Під час забезпечення правопорядку біля дипломатичних установ Росії, де, попри заборону влади України, проходили вибори в Держдуму РФ, поліція протягом дня склала 8 адмінпротоколів та відкрила 2 кримінальні провадження. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Зазначено, що до забезпечення публічної безпеки та порядку поблизу російських дипустанов було залучено необхідну кількість працівників поліції та військовослужбовців Національної гвардії.

"В Одесі група осіб намагалася заблокувати вхід до консульства. У зв’язку з цим четверо осіб були доставлені до відділу поліції. Стосовно них складено адміністративні матеріали за вчинення дрібного хуліганства. Під вечір в Одесі до поліції доставили ще двох осіб, які намагалися вчинити штовханину біля консульства РФ. Стосовно них складені протоколи про адміністративні правопорушення - дрібне хуліганство", - йдеться в повідомленні.

У Києві, за даними відомства, впродовж дня до управлінь поліції було доставлено трьох осіб. Стосовно одного з доставлених складено адміністративний протокол за ст. 185 КУАП. Інших двох доставлених після опитування відпустили.

"Крім того, стосовно одного громадянина адміністративний протокол за дрібне хуліганство столичні поліцейські склали безпосередньо біля посольства РФ у Києві. Також за подіями поблизу цієї дипустанови відкрито два кримінальні провадження за ч. 1 ст. 296 КК (хуліганство). У рамках цих проваджень правоохоронці проводять досудове розслідування і встановлюють осіб, причетних до скоєння цих правопорушень", - доповіли в Нацполіції.

Тим часом у Львові і Харкові порушень правопорядку не зафіксовано.

Нагадаємо, понад 350 громадян Росії змогли проголосувати на виборах до Держдуми РФ на території російських дипломатичних установ в Україні.