ua en ru

Поліція та СБУ викрили схему оздоровлення бойовиків в окупованому Криму

Поліція та СБУ викрили схему оздоровлення бойовиків в окупованому Криму Фото: СБУ та поліція викрили схему оздоровлення бойовиків в Криму (mvs.gov.ua)
Автор: РБК-Украина

Поліція Києва спільно зі Службою безпеки України (СБУ) викрили схему лікування та оздоровлення бойовиків незаконних збройних формувань і військовослужбовців РФ. Оздоровлення організували на території окупованого Криму у місті Саки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу МВС.

Поблизу моря бойовики відпочивали у санаторіях, а відтак зловмисники налагодили механізм легалізації коштів, отриманих від незаконної підприємницької діяльності у Криму.

"Гроші спільники переправляли на територію України, а відтак за допомогою конвертаційних центрів знімали готівку та легалізовували шляхом проведення фінансових операцій щодо купівлі-продажу облігацій внутрішньої державної позики із використанням фінансових та страхових компаній", - повідомив начальник столичної поліції Андрій Крищенко.

Під час обшуків вилучено документацію, печатки, штампи та інші речові докази, що підтверджують протиправну діяльність зловмисників. Триває досудове розслідування.