ua en ru

Поліція викрила ОЗГ, яка вербувала українців для розповсюдження наркотиків в РФ

Поліція викрила ОЗГ, яка вербувала українців для розповсюдження наркотиків в РФ Фото: Вадим Троян

На території РФ заарештовано 13 завербованих ОЗГ українців

Співробітники Національної поліції виявили організовану злочинну групу, члени якої вербували громадян України для розповсюдження наркотиків на території Російської Федерації. Про це сьогодні під час брифінгу заявив виконуючий обов’язки голови Національної поліції Вадим Троян, передає кореспондент РБК-Україна.

"Люди зверталися у пошуках роботи, після цього вербувальник передавав анкети і людей до організаторів, і вони вже перенаправляли їх до Росії", - заявив Троян.

За його словами, підозрювані діяли під виглядом організації, яка займалася пошуком звичайних кур'єрів. Однак вже на території РФ у потерпілих відбирали паспорти та телефони і змушували їх продавати наркотики. Згодом українців затримували російські правоохоронці.

"За нашою інформацією, на території Росії заарештовано росіянами за розповсюдження наркотиків по такій схемі 13 громадян України", - зазначив Троян.

Нагадаємо, депутати від Радикальної партії - Олег Ляшко, Денис Силантьєв та інші - зареєстрували в Раді законопроект про обов'язкове надання довідки про психічний стан, нарко- та алкозалежність для призначення на державну службу.