ua en ru

Поліція розкрила розбійний напад, який влаштували бойовики батальйону "Восток" у 2014

Поліція розкрила розбійний напад, який влаштували бойовики батальйону "Восток" у 2014 Ілюстративне фото (112 ua)

Бойовики поранили жителя Київської області та взяли в полон

У Донецькій області поліція розкрила розбійний напад бойовиків з батальйону "Восток", які підстрелили жителя Київської області у 2014 році, взяли його в полон та вимагали викуп. Про це йдеться у повідомленні Національної поліції.

Зазначається, що потерпілий у травні 2018 року звернувся до поліції із заявою про розбійний напад щодо нього. За словами 42-річного жителя Київської області, в 2014 році у Донецьку двоє незнайомців у камуфляжі підійшли до нього на заправці та назвались "біцями" батальйону "Восток" (незаконне збройне формування "ДНР", - ред.)

"Вони наказали віддати ключі від його "Мазди", а один при цьому вистрелив в асфальт біля ніг автовласника. Поранений осколками чоловік, рятуючись, намагався втекти, але його зупинили пострілами. Пораненого кулями потерпілого побили та відвезли до командира загону", - повідомляє поліція.

Збираючись отримати за полоненого викуп, нападники відвезли пораненого чоловіка в лікарню, де пацієнту зробили складну операцію. Палату в’язня охороняли 10 озброєних бойовиків, поки рідні не внесли за нього 10 тисяч доларів.

"З лікарні чоловіка забирали в інвалідному візку. У нього відібрали не тільки машину, але й паспорт громадянина України, мобільний телефон та навіть одяг - спортивний костюм", - додали в поліції.

Незважаючи на давність скоєння злочину, поліцейські протягом двох місяців встановили підозрюваних.

Ватажком, який командував окремим загоном в бандформуванні "Восток", та одним з нападників виявилися громадянами РФ. Інший розбійник - раніше судимий місцевий житель родом з Макіївки, який перебував на посаді стрільця.

"Оперативники зібрали беззаперечні докази їх причетності до злочину. Усім заочно оголошено про підозру у вчиненні злочинів за ч. 2 ст. 187 та ч.3 ст.289 Кримінального кодексу України. Жителі сусідньої держави оголошені в міжнародний розшук. Досудове розслідування триває" - повідомили в поліції.

Нагадаємо, 22 серпня у Донецькій області військові Нацгвардії зі складу Об’єднаних сил затримали чотирьох підозрюваних у співпраці з "ДНР".