ua en ru

Поліція попередила спробу підірвати будинок у Кропивницькому

Поліція попередила спробу підірвати будинок у Кропивницькому Фото: поліція

Патрульні затримали чоловіка, який намагався підірвати житловий будинок

10 березня у Кропивницького на вулиці Добровольського чоловік наповнив газом власне житло і погрожував підірвати будинок. За цією адресою оперативно прибули патрульні, рятувальники, слідчо-оперативна група та карета швидкої медичної допомоги. Про це повідомляє пресс-служба поліції.

Потрапити в будинок відразу не вдалося — двері були зачинені зсередини. У будинку, крім чоловіка, перебувала його мати, яка також відмовилася відкривати двері.

У під'їзді багатоповерхівки був відчутний запах газу. Щоб запобігти подальшому витоку, рятувальники перекрили газопостачання будинку.

Враховуючи всі ризики, які загрожували мешканцям, патрульні вирішили не зволікати, а потрапити в квартиру через балконні двері 2 поверху. Спільно з рятувальниками інспектори увійшли в приміщення якраз вчасно — 30-річний чоловік чиркав сірниками біля газової плити. Правоохоронці відразу затримали громадянина і передали медикам, які мали відповідні документи на його примусове лікування.

altalt

Фото: поліція Кропивницького

Попередньо, чоловік перебуває на обліку в психоневрологічному диспансері. В результаті події ніхто не постраждав.

Нагадаємо, у зв'язку зі збільшенням в останні дні загрозою терактів на об'єктах інфраструктури в зоні АТО, були посилені заходи по забезпеченню безпеки.