ua en ru

Поліція отримає перші авто за Кіотським протоколом вже восени, - Аваков

Поліція отримає перші авто за Кіотським протоколом вже восени, - Аваков Фото: Арсен Аваков

До кінця року планується укомплектувати поліцейські підрозділи сучасною технікою

Національна поліція України отримає перші автомобілі за Кіотським протоколом вже восени. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, повідомляє прес-служба відомства.

Аваков повідомив, що восени до підрозділів поліції почнуть надходити 651 автомобіль Mitsubishi Оutlander PHEV (Plug-in Hybrid Electric) із силовою гібридною установкою.


Як повідомляється, ці автомобілі призначаються для патрульної поліції, груп швидкого реагування, а також обласних та територіальних відділень поліції. До кінця року планується завершити цей розподіл, укомплектувавши поліцейські підрозділи сучасною технікою.

у МВС презентували перший екологічний кросовер

Фото: у МВС презентували перший екологічний кросовер

"Наші поліцейські отримають найкращу комплектацію. Фактично це буде дебют цього авто в Україні. За рахунок низької витрати пального за рік можна зекономити близько 330 мільйонів гривень. За ці кошти можна придбати ще близько 250 таких авто", - додав Аваков.

поліція отримає перші авто за Кіотським протоколом вже восени

Фото: поліція отримає перші авто за Кіотським протоколом вже восени

Він також зазначив, що як тільки Національна поліція затвердить необхідну комплектацію, буде проведена процедура швидкого прозорого тендеру.

"Ця процедура буде достатньо швидкою та прозорою", - зазначив Аваков.

У свою чергу, глава Національної поліції України Хатія Деканоідзе зазначила, що такі машини будуть важливими для прифронтової лінії і зони АТО.

автомобіль із силовою гібридною установкою

Фото: автомобіль із силовою гібридною установкою

"Нас підтримували, адже усі розуміють, що хороший автомобіль - це серйозний пріоритет у боротьбі проти злочинності. Ми сподіваємося, що економія пального відповідно до сучасних стандартів, дозволить нам оновлювати автопарк. Це допоможе впроваджувати нові стандарти у роботі Нацполіції", - підкреслила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Нацполіція переходить на гібридні автомобілі.