ua en ru

Поліція відкрила справу за фактом підпалу комунального підприємства в Києві

Поліція відкрила справу за фактом підпалу комунального підприємства в Києві Фото: поліція (РБК-Україна)

Правоохоронці вживають заходів щодо розшуку зловмисників

Київська поліція відкрила кримінальну справу за фактом підпалу офісу комунального підприємства "Київблагоустрій". Про це йдеться в повідомленні поліції Києва у Facebook.

За даними поліції, близько 01:00 у вікно комунального підприємства кинули пляшку з легкозаймистою речовиною. Пожежа пошкодила два вікна, меблі та оргтехніку.

"Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України... Проводяться заходи по встановленню осіб, причетних до скоєння правопорушення", - йдеться в повідомленні.

Київські поліцейські встановлюють обставини пошкодження офісного приміщення (ФОТО) Попередньо встановлено, що близько першої години ночі у вікно комунального підприємства кинули пляшку із легкозаймистою речовиною. Вогнем пошкоджено два вікна, меблі та оргтехніку. До чергової частини управління поліції надійшло повідомлення від місцевого мешканця, який повідомив, що у будівлі навпроти горить приміщення. На місце пригоди негайно виїхала слідчо-оперативну група та рятувальники. До приїзду поліцейських пожежу загасив охоронець приміщення. Поліцейські оглянули місце поді та прилеглу територію, поспілкувалися зі свідком. Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. За скоєння злочину передбачено до десяти років позбавлення волі. Проводяться заходи для встановлення осіб, причетних до вчинення правопорушення. Відділ комунікації поліції Києва Ірина Сенишин

Опубліковано Поліція Києва 16 серпня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві будівлю комунального підприємства закидали "коктейлями Молотова". Співробітники пожежної безпеки оперативно загасили займання. Керівник "Київблагоустрою" розцінив даний інцидент як помсту підприємству, яке здійснює демонтаж тимчасових споруд у столиці.