ua en ru

Поліція розслідує ДТП за участю автобуса у Львівській області

Поліція розслідує ДТП за участю автобуса у Львівській області Фото: місце ДТП (lv.npu.gov.ua)

Кримінальне провадження відкрите за ч.2 ст.286 Кримінального кодексу

Національна поліція відкрила кримінальне провадження за фактом дорожньо-транспортної пригоди у Львівській області, в результаті якої одна особа загинула, а 20 отримали поранення. Про це повідомляє прес-служба обласної поліції.

Поліцейські попередньо встановили, що 22- річний водій автомобіля "Фольксваген Пасат" виїхав на смугу зустрічного руху, де скоїв зіткнення з автобусом "Неоплан", який рухався за маршрутом Чернівці - Гдиня під керуванням 21-річного жителя Івано-Франківщини і який внаслідок зіткнення перекинувся на ліву сторону. В автобусі перебувало 2 водія та 51 пасажир. Від отриманих травм водій легковика помер на місці події.

Поліція розслідує ДТП за участю автобуса у Львівській області
Поліція розслідує ДТП за участю автобуса у Львівській області
Поліція розслідує ДТП за участю автобуса у Львівській області

Фото: ДТП

"Наразі поліцейські встановлюють обставини ДТП. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (порушення правил безпеки руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортним засобом) Кримінального кодексу України", - сказано у повідомленні.

Вказано, що санкція статті передбачає покарання - від трьох до восьми років позбавлення волі без права керувати транспортними засобами терміном до трьох років або без такого.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна раніше, у Львівській області в ніч на 17 вересня відбулося ДТП за участю автобуса, в результаті чого загинув водій, ще 20 осіб були госпіталізовані.

Вчора ввечері, 16 вересня, в Оболонському районі Києва біля станції метро "Мінська" водій таксі в'їхав на автобусну зупинку, де в той момент знаходилися люди.