ua en ru

Поліція оголосила про підозру 3 учасникам сутичок під Оболонським райсудом у Києві

Поліція оголосила про підозру 3 учасникам сутичок під Оболонським райсудом у Києві Фото: Андрій Крищенко

Досудове розслідування триває

Поліція оголосила про підозру 3 учасникам сутичок під Оболонським районним судом у Києві. Про це повідомив начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко, написала на своїй сторінці в Facebook спікер відомства Оксана Блищик.

Як зазначається, під час розгляду справи бійців спецроти "Торнадо" під будівлею суду зібралися мітингувальники на підтримку підсудних. Однак правоохоронці не пускали на закрите судове засідання громадян, які не були учасниками судового процесу. У результаті сталося кілька сутичок, а відтак від дій протестувальників, які кидали в правоохоронців палиці, каміння, використовували кийки та сльозогінний газ, постраждали більше 20-ти працівників поліції та Національної гвардії України.


"За даними фактами розпочаті кримінальні провадження. На цей час слідчі трьом активним учасникам подій біля суду, жителям столиці, оголосили про підозру у вчиненні групового порушення громадського порядку (стаття 293 Кримінального кодексу України). При цьому один із фігурантів у присутності понятих відмовився отримувати повідомлення про підозру, але слідчі виконали усі процесуальні вимоги Кримінального процесуального кодексу України і вручили йому повістку про виклик для проведення слідчих дій. Триває досудове розслідування, у рамках якого правоохоронці проводять ряд слідчих дій, аби встановити особи та місцезнаходження інших правопорушників", - повідомив Крищенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час сутичок під Оболонським районним судом Києва, де слухалася справа бійців спецроти "Торнадо" в результаті отруєння газом, постраждали 12 поліцейських і 15 військовослужбовців Національної гвардії.