ua en ru

Поліція виявила вибухівку в квартирі терористів в Брюсселі

Поліція виявила вибухівку в квартирі терористів в Брюсселі Фото: брюссельська поліція провела обшуки в квартирі братів-смертників Бакрауи

Правоохоронці виявили компоненти для виготовлення вибухових пристроїв під час обшуків в брюссельській комуні Скарбек

У брюссельській квартирі, орендованій братами-смертниками Бакрауи, знайшли 15 кілограмів вибухівки та компоненти для виготовлення вибухових пристроїв. Про це повідомив федеральний прокурор Бельгії Фредерік Ван Леу на спеціальній прес-конференції, передає La Libre.

"В ході обшуку, проведеного в квартирі братів Бакрауи, були виявлені компоненти для виготовлення вибухових пристроїв — 15 кілограмів вибухівки, ацетон, перекис водню і цвяхи", - заявив Ван Леу на спеціальній прес-конференції.

Нагадаємо, 22 березня в Брюсселі прогриміла серія вибухів. Два вибухи сталися в залі вильоту аеропорту "Завентем", також бомби вибухнули на станції метро "Маальбек". В результаті вибухів в Брюсселі, за офіційними даними, загинули 32 людини і близько 270 були поранені.

Федеральний прокурор Бельгії Фредерік ван Лев підтвердив, що вибухи в аеропорту Брюсселя і метро скоїли Халід і Брахім Бакруаи. За словами ван Льова, Браим, ймовірно, привів у дію вибуховий пристрій в аеропорту Завентем, Халід - в метро на станції "Мальбек".