ua en ru

Поліція виявила групу сталкерів на території зони ЧАЕС

Поліція виявила групу сталкерів на території зони ЧАЕС Фото: зона відчуження (РБК-Україна)

Щодо порушників  складено адміністративні протоколи

Поліція виявила групу сталкерів на території зони відчуження Чорнобильської АЕС. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції в Київській області у Facebook.

"Четверо киян, 20-38 років, поза контрольно-пропускних пунктів незаконно проникли на територію зони відчуження з метою екстремального туризму. Їх виявили на об’єкті "Чорнобиль-2" співробітники відділу поліції зони ЧАЕС спільно з загоном охорони №3 ДСП "Чорнобильський Спецкомбінат", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, щодо порушників складено адміністративні протоколи за ст.46-1 (Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Наразі їм загрожує штраф у розмірі від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

На території зони відчуження #ЧАЕС виявлено групу #сталкерів Четверо киян, 20-38 років, поза контрольно-пропускних пунк...

Опубліковано Головне управління Національної поліції в Київській області 28 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція Київської області затримала в зоні відчуження Чорнобильської АЕС жителя Рівного, який розшукується за зґвалтування.