ua en ru

Поліція забезпечена патронами до травня, - Князєв

Поліція забезпечена патронами до травня, - Князєв Фото: Нацполіція

Поліцейські забезпечені паливом до червня

Національна поліція забезпечена патронами до травня, а паливом до червня. Про це на брифінгу повідомив голова Нацполиции Сергій Князєв на колегії МВС, передає кореспондент РБК-Україна.

"Державним бюджетом-2017 передбачені видатки на фінансування поліції в розмірі майже 16,6 млрд грн, що явно недостатньо для їх фінансування і забезпечує нормативну потребу лише на 39%. За нашими підрахунками мінімальна додаткова потреба у фінансуванні поліції на 2017 рік становить 4 млрд 159 млн гривень", - сказав Князєв.

Він додав, що станом на сьогодні поліція забезпечена нафтопродуктами до липня, патронами - до травня, а уніформою забезпечені окремі підрозділи поліції. У більшості обласних центрів та міст поліцейські ходять у старій формі, додав Князєв.

Нагадаємо, прем'єр-міністрів Володимир Гройсман заявив про збільшення заробітних плат співробітників Національної поліції.

"У 2016 році прийняли рішення збільшити фінансування: карний розшук отримує замість 5,5-6 тисяч гривень - 10-14 тисяч гривень. КОВД отримує заробітну плату від 9 тисяч гривень. Дільничні раніше отримували - 3200 гривень. Тепер - 7-14 тисяч гривень. Патрульний отримує 8-10 тисяч гривень заробітної плати", - зазначив прем'єр-міністр.