ua en ru

Поліція Норвегії заарештувала ймовірного ультраправого екстреміста

Поліція Норвегії заарештувала в Осло особу, відому своїми зв'язками з неонацистським середовищем. При обшуку в його квартирі знайшли вибухівку та вогнепальну зброю, у тому числі дві автоматичні гвинтівки, повідомляє радіо "Свобода".
"Людина, що проживає в комуні Рінгеріке, була заарештована нами за підозрою в незаконному придбанні зброї та вибухових речовин, а також загрози іншим людям. Він добре відомий поліції, і ми провели операцію з його затримання як можна більш оперативно, оскільки розуміли, що не маємо права ризикувати", - повідомив інспектор норвезької поліції Петтер Сольберг.
Підозрюваний, ім'я якого не розголошується, в кінці 1990-х років був засуджений за звинуваченням у продажі автоматичної зброї правоекстремістським організаціям, а в 2001 році у нього при обшуку знайшли два пістолети, кілограм вибухівки та два комплекти поліцейської уніформи.
У поліції Норвегії немає даних про можливі зв'язки затриманого з Андерсом Брейвіком, який вчинив у липні цього року подвійний теракт в Осло і на острові Утой, в результаті якого загинули 77 людей.