ua en ru

Поліція Києва відкрила справу за фактом обвалення фасаду будинку

Поліція Києва відкрила справу за фактом обвалення фасаду будинку Фото: місце події

Подія кваліфікована як порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд

Поліція відкрила кримінальну справу за фактом обвалення фасаду житлового будинку в Києві по 1 ч. ст. 275 (Порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд) Кримінального кодексу України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"Сьогодні о 04:00 в Солом'янському районі столиці на проспекті Червонозоряному стався зсув ґрунту разом з опорною стіною схилу, внаслідок чого сталося руйнування фундаменту багатоповерхівки. В результаті землею засипало 10 гаражів, в яких знаходилося три автомобіля", - йдеться в повідомленні.

За попередньою інформацією, постраждалих в результаті інциденту немає. В даний момент відбувається евакуація мешканців пошкодженого будинку.

Нагадаємо, житловий будинок за адресою Червонозоряний проспект, 14 в Києві, фасад якого обрушився в ніч на 1 грудня 2015 року, будувала компанія "Консоль" голови так званого "Державного ради Криму Володимира Константинова.