ua en ru

Будинок, що завалився в Києві будувала компанія глави "Держради Криму" Константинова

Будинок, що завалився в Києві будувала компанія глави "Держради Криму" Константинова Фото: Володимир Константинов

Будинок побудували всього 10 років тому

Житловий будинок за адресою Червонозоряний проспект, 14 в Києві, фасад якого обрушився в ніч на 1 грудня 2015 року, будувала компанія "Консоль" голови так званого "Державного ради Криму" Володимира Константинова. Про це на своїй сторінці у Facebook написав прес-секретар компанії "Укртрансгаз", співробітники якої живуть в цьому будинку, Максим Белявський.

"Будинок був побудований орієнтовно 10 років тому компанією "Консоль", власник якої - нинішній глава окупаційного режиму в Криму Володимир Константинов", - повідомив Белявський.

Він підкреслив, що постраждалий будинок по Червонозоряному проспекту, де проживають працівники "Укртрансгазу", знаходиться під загрозою руйнування.

До уваги ЗМІ!БУДИНОК В КИЄВІ, ДЕ ПРОЖИВАЮТЬ СПІВРОБІТНИКИ УКРТРАНСГАЗУ, ПІД ЗАГРОЗОЮ РУЙНУВАННЯПрошу допомоги у ко...

Posted by Максим Белявский on 1 декабря 2015 г.

Нагадаємо, в ніч на 1 грудня в Києві обвалився фасад житлового будинку по пр. Червонозоряний, 14 (Солом'янський район). В результаті події ніхто не постраждав, однак під завалами опинилися гаражі, розташовані неподалік від будинку.

Мешканців будинку відселяють з квартир. Всього з багатоповерхівки необхідно відселити 38 квартир, де живуть 83 людини. На даний момент для жителів розгорнули евакуаційний пункт 144-й школі.

За даними Київської міської державної адміністрації (КМДА), обвалення частини будинку сталася внаслідок зсуву ґрунту. Однак місцеві жителі та працівники комунальних служб стверджують, що будинок здали в експлуатацію неналежним чином. Зокрема, мешканці будинку повідомили, що вже неодноразово скаржилися на проблеми з будинком місцевим властям, які ніяк не реагували. Заступник голови КМДА Петро Пантелєєв підтвердив, що їм була відома проблема з будинком, додавши, що всього небезпечних ділянок в столиці понад 100, і на кожен об'єкт потрібно близько 10 млн грн.