ua en ru

Поліція Італії затримала українського екс-дипломата за крадіжку 233 тис. євро

Поліція Італії затримала українського екс-дипломата за крадіжку 233 тис. євро Фото: поліція Італії

Екс-співробітник генерального консульства України в Мілані незаконно заволодів коштами

Італійські правоохоронці затримали колишнього співробітника генерального консульства України в Мілані Максима Неліна за підозрою у незаконному заволодінні 233 тис. євро. Про це йдеться в постанові Печерського суду Києва від 15 лютого.

Нелін, працюючи в генеральному консульстві України в Мілані, в березні 2010 року познайомився з громадянином, який хворіє на гострий лейкоз. У зв'язку з цією хворобою, людина з 23 квітня 2010 року розпочала лікування в клініці Нігварда Ка Гранда в Милані. Всі витрати на його лікування сплачувалися за рахунок Національної служби охорони здоров'я Італії.

Повідомляється, що у той же час батьки пацієнта в Україні подали заявку в Міністерство охорони здоров'я на виділення коштів за державною програмою "лікування громадян України за кордоном" в сумі 233 тис. євро.

Відзначають, що відразу після надходження коштів на рахунок, вони були переведені в готівку й розподілені між учасниками злочинної схеми.

Повідомляється, що 3 лютого 2017 року Нелін був затриманий в Італії. 15 лютого Печерський районний суд Києва обрав для підозрюваного запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, прокуратура направила до суду справу колишнього топ-менеджера "Київміськбуду".