ua en ru

Поліція Німеччини заявляє про експансію російської мафії

Поліція Німеччини заявляє про експансію російської мафії Фото: німецькі поліцейські в метро

У ФРН спостерігається динамічний розвиток російсько-євразійської організованої злочинності

Російська мафія почала активну діяльність із нарощування власної присутності в Німеччині. Про це заявив керівник Федерального відомства кримінальної поліції Хольгер Мюнх в інтерв'ю виданню Die Welt am Sonntag.

"Ми спостерігаємо динамічний розвиток російсько-євразійської організованої злочинності. Зараз вона почала поширюватися на Захід", - повідомив Мюнх.

За його словами, російські мафіозі також активні в "непопулярних" для організованої злочинності типах правопорушень, як крадіжки або пограбування магазинів.


Одним із найбільш небезпечних явищ Мюнх назвав "злодіїв у законі" - мафіозних лідерів, які в Німеччині збирають навколо себе не тільки російських, але й абхазів, грузинів і туркмен.

За даними поліції, раніше в Німеччині було близько 20-40 тисяч осіб, пов'язаних із такими утвореннями. Зараз же мова йде лише про приблизну "п'ятизначну цифру", оскільки кримінал знаходиться в тіні. У мафіозі, додав Мюнх, міцні мережі зв'язків, побудовані як у колишньому СРСР, так і в німецьких тюрмах.

"Вісім-десять відсотків ув'язнених німецьких тюрем - російськомовні або вихідці з РФ, близько 5000 осіб", - пояснив він, назвавши це значним "потенціалом для рекрутингу" мафії в країні.

Нагадаємо, нещодавно в Іспанії у справі щодо "російської мафії" було затримано 6 росіян і одного українця.