ua en ru

Поліція ФРН протягом багатьох років незаконно записувала телефонні розмови, - DW

Поліція ФРН протягом багатьох років незаконно записувала телефонні розмови, - DW Фото: зараз ведеться розслідування щодо одного з колишніх керівників МВС за підозрою у порушенні конфіденційності

Після скарги прокурорського працівника в тюрингскую поліцію, на початку липня поточного року подібна практика припинилася

У федеральній землі Тюрінгія (Німеччина) поліція багато років таємно записувала телефонні розмови. Про це повідомляє DW.

Таким чином, з 1999 по 2016 рік десятки тисяч телефонних бесід підлягали автоматичного запису без відома і згоди їх учасників.

Як пише видання, запис розмов велося на внутрішніх службових телефонних апаратах різних поліцейських відомств, включаючи вхідні дзвінки, в тому числі і від працівників прокуратури. Також є підозри, що записувалися і телефонні розмови поліцейських з адвокатами, соціальними працівниками, співробітниками Мін'юсту і журналістами, які телефонували в поліцію тюрингскую.

Розслідування по цій справі прокуратура Ерфурта почала ще навесні, після того як один з прокурорських працівників з'ясував, що його службові дзвінки в одне з відділень поліції неодноразово записувалися.


Згідно з повідомленням, після скарги прокурорського працівника в тюрингскую поліцію, на початку липня поточного року подібна практика припинилася.

Зараз ведеться розслідування конкретно стосовно одного з колишніх керівників МВС за підозрою у порушенні конфіденційності.

Тим часом політики та профспілки вимагають роз'яснень міністерства внутрішніх справ Тюрінгії, яке відкинуло звинувачення на свою адресу.

Згідно з законом, телефони поліції можуть прослуховуватися тільки при наявності ордера суду, або у виняткових випадках. Наприклад, у таких, як визначення місцезнаходження зниклих. При цьому суд повинен бути сповіщений заднім числом. Але ні в одному з річних звітів поліції про цю міру не повідомлялося.

Нагадаємо, Німеччина відхилила ультиматум Туреччини щодо скасування віз.