ua en ru

Німеччина відхилила ультиматум Туреччини щодо скасування віз

Німеччина відхилила ультиматум Туреччини щодо скасування віз Фото: представник міністерства закордонних справ Німеччини Мартін Шефер

У Німеччині наполягають на виконанні вимог щодо візової лібералізації для Туреччини

Уряд Німеччини відхилив ультимативну вимогу Туреччини про скасування візового режиму з Європейським союзом. Про це заявив представник міністерства закордонних справ Німеччини Мартін Шефер, передає DW.

За словами Шефера, Туреччина спочатку повинна виконати умови для лібералізації візового режиму, і лише після цього можна обговорювати питання скасування віз. У той же час віце-канцлер Німеччини Зігмар Габріель заявив, що Туреччина не має права чинити тиск на ЄС, оскільки не виконує поставлені завдання ЄС.


Крім того, що генсек Християнсько-демократичного союзу Німеччини Андреас Шойер зазначив, що в даний момент можливість скасування віз виключена, а ЄС не має наміру "торгуватися про скасування 72 умов візової лібералізації".

Нагадаємо, раніше Туреччина поставила ультиматум Євросоюзу через безвізовий режим. Зокрема, Анкара погрожує визнати недійсною угоду з ЄС щодо розв'язання кризи біженців, якщо турецькі громадяни не отримають до жовтня безвізовий режим з країнами ЄС.