ua en ru

Поліція Донецької області з початку року викрила 28 бойовиків

Поліція Донецької області з початку року викрила 28 бойовиків Фото: поліція

Нагодою отримати "амністію" скористалися 3 колишні учасники незаконних збройних формувань

У Донецькій області з початку року до кримінальної відповідальності притягнуто 28 учасників терористичних угруповань. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції у Донецькій області.

"З травня минулого року в обласному главку поліції було створено спеціальну групу з документування осіб, які брали участь у незаконних збройних формуваннях. Лише протягом останнього місяця співробітниками підрозділу притягнуто до кримінальної відповідальності 28 учасників терористичних угруповань", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, правоохоронці щодня документують злочинну діяльність учасників незаконних збройних формувань та їх пособників. У січні поліцейські затримали Звіздаря, Снупі, Потапа та інших бойовиків, які несли службу у лавах терористів - "Оплоті" та інших угрупованнях. Серед них є ті, що захоплювали виконкоми у Маріуполі та Краматорську, блокували військову частину в Артемівському районі, зі зброєю в руках здійснювали незаконну фільтрацію громадян на блокпостах у захоплених населених пунктах.

"Друга категорія - це пособники та інформатори бойовиків, які різними способами передавали їм інформацію про дислокацію військовослужбовців Збройних сил України... Були серед затриманих і такі, що за допомогою соціальних мереж та всесвітньої мережі Інтернет сіяли серед місцевого населення зерна ненависті до української влади та агітували земляків приєднуватися до лав терористів", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, зазначається, що все більше серед бойовиків таких, що розчарувалися у "фейковій республіці" та вирішили скористатися наданою законом можливістю звільнитися від кримінальної відповідальності. Втікачі добровільно здаються у поліцію та надають свідчення про терористичні угруповання.

"З початку поточного року нагодою отримати "амністію" скористалися 3 колишні учасники незаконних збройних формувань", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики ДНР викрали в Донецьку волонтера та вченого.