ua en ru

Поліція використовуватиме новітню спецтехніку під час масових заходів в Україні

Поліція використовуватиме новітню спецтехніку під час масових заходів в Україні Фото: новітня спецтехніка Нацполіції

Правоохоронці використовуватимуть 3 спеціально укомплектовані автомобілі й гелікоптер

Вперше в Україні правоохоронці для охорони громадського порядку використовуватимуть три спеціально укомплектовані найсучаснішим обладнанням автомобілі та гелікоптер. Про це 7 травня 2017 року заявив заступник керівника Національної поліції України Костянтин Бушуєв, повідомляє прес-служба Нацполіції.

Зокрема зазначено, що для забезпечення безпеки та правопорядку поліція використовуватиме два автомобілі, які укомплектовані сучасною технікою, а третій автомобіль використовуватимуть нацгвардійці. Ці автомобілі покликані фіксувати і передавати інформацію в режимі онлайн до ситуаційних центрів поліції.

За словами Бушуєва, під час проведення масових заходів ситуаційні автомобілі розміщуватимуться неподалік масового скупчення громадян, що дозволить досконало володіти обстановкою та миттєво реагувати на будь-які події.

"Це дає можливість нам оперативно отримувати відео з тої чи іншої точки та аналізувати стан справ, а відповідно - приймати управлінські рішення щодо застосування сил та засобів, спеціальної техніки та всього наявного ресурсу, який залучається до охорони громадського порядку", - пояснив він.

altaltaltaltaltaltaltalt
Фото: новітня спецтехніка поліції для охорони громадського порядку

Заступник глави Нацполіції також додав, що автомобілі оснащені ще й технікою, яка має доступ до всіх інформаційних відомчих ресурсів.

"Крім того, поліцейські на час проведення масових заходів, у тому числі під час проведення міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2017", використовуватимуть сучасний гелікоптер. Він обладнаний спеціальною відеоапаратурою, яка має можливості фіксації правопорушень та оперативної передачі інформації до ситуаційних центрів Нацполіції", - доповіли у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що близько 16 тисяч правоохоронців будуть задіяні до заходів безпеки з 7 по 14 травня 2017 року, в тому числі стежитимуть за правопорядком під час проведення "Євробачення-2017" у Києві.