ua en ru

Поліція Австралії вважає захоплення заручниці в Мельбурні терактом

Поліція Австралії вважає захоплення заручниці в Мельбурні терактом Фото: поліція Австралії вважає захоплення заручниці в Мельбурні терактом

Відповідальність за інцидент взяла на себе "Ісламська держава"

У вівторок, 6 червня, правоохоронні органи Австралії заявили про терористичний характер інциденту із захопленням заручниці в Мельбурні, який стався вчора, 5 червня, передає DW.

Зазначено, що застрелений поліцією 29-річний зловмисник, був вихідцем з Сомалі та мав судимості у минулому. Повідомляється, що його батьки приїхали до Австралії в якості біженців.

Хоча відповідальність за інцидент взяла на себе терористична організація "Ісламська держава", за словами голови поліції штату Вікторія Грема Ештона, поки невідомо, чи справді чоловік отримував від когось інструкції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція Австралії застрелила бойовика, що взяв жінку у заручники і відкрив вогонь по представникам правоохоронних органів у Мельбурні.

"Австралійська поліція в понеділок застрелила бойовика в місті Мельбурн, який взяв жінку в заручники, після чого підстрелив 3 офіцерів поліції", - йдеться в повідомленні.